Instituto Rosalía, 62 - CB Noia, 60 (1ª División * 8ª jornada Liga)

• en lunes, diciembre 16, 2019 -
Los de Txichón Soares se llevaron un partido que llegaron a estar 18 abajo en el 2º cuarto ante un Noia que cuenta en sus filas con varios ex-jugadores que vistieron nuestra camiseta no hace mucho y que llegaron a disponer de una última posesión para ganar el partido.

Los chicos posando tras el partido
(Foto: Salva Harguindey)

Ademáis do nubeiro semipermanente, hai dúas cousas moi típicas de Galicia: a morriña e a retranca. Estas tres cousas estiveron moi presentes no partido entre o noso Rosa e o CB Noia, un rival deses que nunca se nos deu ben. Houbo morriña, saudade, porque temos moitos rapaces que pasaron por esta casa non hai moito e que agora anotan canastras para o equipo da ría, como Breo, Patiño, Luis e o seu adestrador Jesu Souto. E houbo retranca, moita, moito humor negro, cun Sergio Son de mestre de cerimoniais, sempre co chiste exacto. Houbo tensión e moito humor. A retranca non deixa de ser o humor cando vai á guerra. Nada vaille acaer mellor a este partido que un "ghuapo, ghuapo non é… pero ten unha pelaxe..." Foi un partido de erros, non sempre competido, pero cunha fin emocionante e un vencedor inesperado para quen non vira todo o partido.

O partido escomenzou con moito público e cinco minutos de "volta de recoñecemento", ámbolos dous equipos facían e desfacían sen que ningún deles fose quen de se distanciar. Nalgunha curva imprevista, Noia meteu a directa, colleu velocidade e, tras meter 25 puntos no primeiro cuarto, miraba polo retrovisor, ben lonxe, a un Rosalía mol. Os da vila do arca de Noé mantiveron o control manu militari no segundo cuarto, cun xogo coral con Luis e Sergio de estiletes. Cando os locais parecían máis afundidos, cinco puntos de Eloy e seis de Jorgito maquillaron un parcial que escomenzaba a ser certamente preocupante, chegando ao descanso 32 a 41.

Gráfico que refleja como transcurrió el partido
(Fuente: FEGABA)

Nestes casos sempre se tira de manual. O manual di que cando tes unha renta a favor ou en contra, a saída do descanso é vital, ben para agrandala, ben para aquelala. Vese que o manual noiés estaba mellor impreso, pois ampliou ben a vantaxe até os dezaoito puntos… Mal pintaba a cousa para o equipo da Alameda que tivo dous bos aliados neste cuarto, catro triplas (Mallo non coñeceu o erro desde 6,75) e a perda de gasolina dos visitantes. Xa se sabe, cando vas a todo filispín, a máquina traga máis e hai que darlle de comer ao bicho. Os picheleiros erraron unha bandeixa doada sobre a serea nun contraataque de libro e así, unha vez rematado o terceiro período, un 49 a 52 alumeaba á bancada ateigada. Espadas por todo o alto.

Nervios, moito contacto e cansanzo… que (non) podía saír mal? As imprecisións tiveron preso o marcador pero Rico, con catro puntos consecutivos, facía que o Noia se mantivese por riba no marcador. Unha tripla do Capi espertou ao Rosalía pero sempre falta unha fechiña máis para culmina-la remontada. Unha falta antideportiva e a quinta falta de Nilo deron tranquilidade aos visitantes que vían clarexar o seu camiño á victoria… Especialmente cando anotaron o punto 60 cunha boa porta atrás de Sergio na continuación dun indirecto… Din que non hai peor cuña ca da mesma madeira e foi Mark, ex-xogador noiés, quen meteu o punto 60 para o Rosa… 60 a 60 foi o marcador durante máis de dous longos minutos… que só se moveu para marcar un 62 a 60 con dous tiros libres de Mark, para remata-lo choio. Tivo Noia balón para ganar tras tempo morto. Seis longos segundos, nun saque de banda de libre para liberar a Luis que errou o derradeiro tiro… Os refráns non sempre acertan.

Rosalía consigue afianzarse nos postos de fase de ascenso, na terceira posición cun balance 5-3 e dúas victorias respecto ao corte. O vindeiro rival, xa para o 2020, serán os nosos amigos do Opticalia Eume. Agardemos o mesmo fin e menos sofrimentos que neste partido pero posiblemente non sexa así, #somosdoRosa.

Felices festas e tódolos nosos mellores desexos para cada día, familia!

Las estadísticas de tiro de los dos equipos

Instituto Rosalía, 62: Nilo Barreiro (6), Alfonso Mallo (12, 3 triples), Andrés Forján (-), Pedro Vieites (6, 2 triples), Mark Gold (11, 1 triple) -cinco inicial-, Jorge Pérez (10, 2 triples), Juan Blanco (7, 1 triple), Diego Barbosa (5, 1 triple), Eloy Poza (5, 1 triple), Álex Carrera (-) y Miguel Souto (-).
CB Noia, 60: José Vázquez (6), Sergio Romero (15), Breogán Peña (6, 1 triple), Alberto Martino (5), Luis López (15, 4 triples) -cinco inicial-, Antonio Rodríguez (2), Brais Domínguez (-) y Adrián Rico (11, 1 triple).
Árbitros: Santiago Iglesias y Anxo Méndez. Señalaron 14 faltas personales a cada equipo. Eliminaron por personales al local Nilo Barreiro.
Parciales: 17-25, 15-16, 17-11 y 13-8
Incidencias: Partido correspondiente a la 8ª jornada de la 1ª División masculina (Grupo Norte) disputado el 14 de diciembre de 2019 en el pabellón del instituto Rosalía de Castro de Santiago de Compostela.