Instituto Rosalía, 69 - Carferlo CB Viveiro, 64 (1ª División * 6ª jornada Liga)

• en lunes, noviembre 25, 2019 -
Los de Txichón Soares vuelven a la senda del triunfo tras dos derrotas seguidas. El parcial de 21-8 en el tercer cuarto fue determinante, aunque los visitantes -tras estar 10 abajo a dos minutos del final- tuvieron una última posesión para llevar el partido a la prórroga.

El equipo también se unió a la campaña
contra la violencia de género

Tralo festival do Nacional feminino na tarde do sábado, tocou a resaca. Os rapaces do senior masculino xogaron contra un sempre complicado Viveiro, que ameazou seriamente a festa.

O partido escomenzou cun Rosalía mol na sua defensa e algo arrebatado no ataque; o balón non chegaba a todos e atrás non todos chegaban a defender o balón. O equipo da Mariña ía afacendose mellor ao ritmo e as tres triplas anotadas neste cuarto fixeron a diferencia.

Rosalía quixo de entrada atallar a vantaxe acaudillados por Mark e Mallo, a nosa particular versión de Ásterix e Obelix, pero Viveiro respostaba cada envite da man de Pablo Martínez e levaba a diferencia no electrónico a once puntos. Descanso 33 a 41, cos locais incómodos e certo nervio.

O terceiro foi o único período que gañaron os da Alameda, coa boa sorte que foi con tal contundencia que significou a victoria no partido. Un primeiro estoque da man de Pedro, con dúas triplas consecutivas, e a insistencia de Jorgito concretaban no marcador a mellora defensiva e o aumento no ritmo do xogo. De chegar a perder por 11 a rematar o cuarto 5 arriba (54-49).

O cuarto final escomenzou como unha prolongación do terceiro, Rosalía con mellores sensacións e levando a diferencia até os doce puntos… Pero Viveiro tiña moito que dicir aínda. Cando estás ben atrás e non recibes moitos puntos, ás veces a pouco que anotes algo seguido, as diferenzas poden variar substancialmente. As twin towers viveirenses, Pablo Martínez e Félix Ferro, combinaronse para anotar 13 puntos neste cuarto e levar a diferenza até os tres puntos a falta dun minuto. Dous tiros libres de Jorgito a falta dun segundo certificaron unha victoria que nalgún punto do encontro pareceu lonxana.

Rosalía pechará a primeira volta este sábado en Foz, tentando finalizar esta primeira volta nos primeiros catro postos da clasificación.

Instituto Rosalía, 69: Jorge Pérez (15, 1 triple), Nilo Barreiro (4), Alfonso Mallo (21, 2 triples), Andrés Forján (-), Pedro Vieites (9, 3 triples) -cinco inicial-, Juan Blanco (-), Diego Barbosa (1), Eloy Poza (-), Miguel Souto (4), Álex Carrera (6) y Mark Gold (9, 1 triple).
Carferlo CB Viveiro, 64: José Franco (5), Félix Ferro (12), Fabián Castro (4, 1 triple), Roberto Peláez (-), Esteban Franco (4) -cinco inicial-, Diego Pedrosa (4), Luis Fernández (7, 1 triple), Pablo Martínez (22, 2 triples), Vicente Piñón (6) y Diobis Imbert (-).
Árbitros: Aarón Vilán y Jorge Vega. Señalaron 16 faltas personales a los locales y 14 a los visitantes. Sin eliminados.
Parciales: 18-24, 15-17, 21-8 y 15-15
Incidencias: Partido correspondiente a la 6ª jornada de la 1ª División masculina (Grupo Norte) disputado el 23 de noviembre de 2019 en el pabellón del instituto Rosalía de Castro de Santiago de Compostela.