Viña do Campo, 57 - Instituto Rosalía, 69 (1ª Autonómica * 5ª jornada)

• en lunes, diciembre 12, 2016 -
Los de Txichón Soares acaban la primera vuelta en 3ª posición tras su victoria el pasado martes en partido aplazado en el que Nilo Barreiro volvía a las pistas tras su lesión.

O equipo de 1ª Autonómica voltou saborear a victoria trala xeira de derrotas (Porriño e Vilagarcía). A diferenza de ámbalas derrotas anteriores, os azuis sairon como avións a pista e só o desacerto, dous erros defensivos que permiten 5 puntos a Gulín e unha arbitraxe moi permisiva co contacto que sorprendeu máis aos visitantes. Luis López era un ciclón imparable que puña un ritmo endiañado.

No segundo cuarto os locais escomenzaron a carburar. O seu base Vlady Veras escomenzaba a romper con excesiva facilidade a defensa dos colexiais e Gulín seguía acertado. Nilo e Álvaro pararon a primeira sangría, devolvéndonos ao ritmo do primeiro cuarto. Os erros desde a liña de tiro libre permitiron que Ribadavia reducise en dous puntos a sua desvantaxe.

Tralo descanso, o equipo compostelán saíu despistado, o que os de Ramón González, da man de Vlady Veras (10 puntos) por fora e Pablo Sánchez (4 puntos) desde a pintura, aproveitaron para sacar aos composteláns da pista, dando a volta ao marcador e obligando a pedir tempo morto ao adestrador colexial. Corrixido o balance defensivo e a mellora na defensa do balón, Rosalía recuperou o control do marcador da man dun acertado Patiño (10 puntos en catro minutos).

No cuarto final, Rosalía saíu coa lección aprendida, volveu a elevar o ritmo, e da man de Luis e Agostiño mantiveron a raia aos locais, que acetaron a parar o ritmo nos minutos finais cunha zona que alongou un pouco os ataques visitantes e evitando unha derrota máis dura.

O Instituto Rosalía de Castro remata terceiro na primeira volta cun balance 4-3. A vindeira semana terá un partido duro contra o Noia, para manterse nos postos da tranquilidade.

Viña do Campo, 57 (10+17+22+8): Nieves (3), Muñiz (-), Vlady Veras (21), Gulín (13), Sánchez (8), Priego (-), Méndez (2), Cuñarro (4), Pereira (2) y Sequeiros (4). Entrenador: Ramón González.
Instituto Rosalía, 69 (16+15+19+19): Nilo Barreiro (5), Didac Blanco (-), Jacobo Osorio (-), Mark Gold (2), Javier Patiño (11), Álvaro Filgueira (13), Agostiño Reigosa (5), José Carlos García "Cesu" (3), Miguel Rodríguez (2) y Luis López (28). Entrenador: Txichón Soares.
Árbitros: Javier González y Víctor Mera. Señalaron 22 faltas a los locales y 14 a los visitantes. Sin eliminados.
Marcador por cuartos: 10-16, 27-31 (descanso), 49-50 y 57-69 (final).
Incidencias: Partido aplazado en su día y correspondiente a la 5ª jornada de la 1ª División Autonómica masculina (grupo Sur) disputado en Ribadavia (Ourense) el martes 6 de diciembre de 2016.